Nieuws

 

NS: Extra reistijd tussen Groningen en Zwolle

Groningen-Zwolle zaterdag 30 en zondag 31 augustus

Oorzaak

Reisadvies

Extra reistijd

Kijk ook op www.ns.nl

 

 

Speciale actie Stichting Oude Groninger Kerken

U geniet ook altijd zo van de ZomerJazzFietsTour? Of bent u er dit jaar voor het eerst bij? Op de fiets de nieuwste jazz verkennen waarbij de kerken in het Reitdiepgebied als concertlocatie en als decor worden gebruikt. Is dit dan niet het moment om donateur van de Stichting Oude Groninger Kerken te worden? Dat is nu extra aantrekkelijk, want u krijgt dan 50% korting op de passe-partout voor de ZomerJazzFietsTour!
Binnen 10 werkdagen ontvangt u een informatiepakket en verder krijgt u het tijdschrift Groninger Kerken een jaar lang gratis. Als donateur van de Stichting Oude Groninger Kerken ontvangt u korting op activiteiten en uitgaven van de stichting. U bent al donateur vanaf € 16,- per jaar.

Deze actie geldt alleen tijdens de voorverkoop.

Meer informatie op de SOGK website

 

VPRO RADIO

VPRO radio neemt twee concerten op: in Adorp en in Feerwerd in de schuur Hans.
De uitzenddata van de ZomerJazzFietsTour opnames staan gepland op:
Vrijdag 10 oktober: Sean Bergin & Rogerio Bicudo                       
Vrijdag 17 oktober: Andy Bruce & the Rigidly Rigtheous                   
In het programma 'jazz@vpro', iedere vrijdag van 22:02-24:00 op Radio 6
Live én achteraf op internet: vpro.nl/jazz

 

DVD ‘ZomerJazzFietsTour, muziek voor fietslandschappen’

In deze documentaire hebben de filmmakers Nathalie Alonso Casale en Matt Dray de essentie van de ZomerJazzFietsTour prachtig weten te vatten. Niet alleen worden het landschap en de kerken waarin het festival plaatsvindt in beeld gebracht, omlijst door muziek, ook wordt duidelijk met hoeveel plezier en betrokkenheid er door alle vrijwilligers aan het evenement wordt gewerkt. Deze beelden worden afgewisseld met zorgvuldig uitgekozen fragmenten van concerten, waarin de kijker even kan ruiken aan de keur van spannende muziek die de ZomerjazzzFietsTour brengt. Gelardeerd met interviews met enthousiaste musici (o.a. Evan Parker, Han Bennink en Ernst Reijseger) en met de moeder van het festival vormt de film een prachtige, krachtige en vooral boeiende samenvatting van de historie van de ZomerJazzFietsTour.

De filmmaakster Nathalie Alonso Casale is geboren in Parijs. Ze studeerde in Amsterdam aan de Amsterdamse Film School. Haar afstudeerfilm in 1992 'Memorias sin Batallas y otros muertos', won een Gouden Kalf en de Canon Tuschinski Award. Ook meer recente films vielen in de prijzen en werden genomineerd voor een Gouden Kalf en de Tiger Awards (Rotterdams filmfestival). Nathalie heeft daarnaast in Rusland diverse succesvolle documentaires gemaakt. Voor de productie van haar eigen films richtte ze in 1996 Titanic Productions op, die ook de film ‘ZomerJazzFietsTour, muziek voor fietslandschappen’ uitbracht.

De DVD ‘ZomerJazzFietsTour, muziek voor fietslandschappen’
is voor € 19.50 (plus 3,50 verzendkosten) online te koop
Tijdens de Zomerjazzfietstour is de dvd ook te verkrijgen maar de oplage is beperkt

 

Deze DVD kwam tot stand als een coproductie van ZomerJazzFietsTour en Stichting Oude Groninger Kerken en is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.