Proloog

vrijdag 30 augustus

20.30 Grand Theatre Groningen

TRIO AMARCO ALFRED SPIRLI / ALAN PURVES TRIO MONNIOT / SZANDAI / QUITZKE

De vooravond van de ZomerJazzFietsTour brengt een Franse Proloog naar Grand Theatre in Groningen. De Proloog laat een voorproefje horen van drie Franse acts die deelnemen aan ZJFT’s eigen Tour de France: improvisatiemuziek van het fantastische strijktrio van Claude Tchamitchian Trio Amarco wordt gevolgd door een percussief intermezzo: een eerste ontmoeting van twee meer dan buitengewone slagwerkers Alfred Spirli uit Lyon en de Schotse Alan Gunga Purves. De avond wordt spectaculair afgesloten door het nieuwe trio van saxofonist annex podiumbeest Christophe Monniot.

 

TRIO AMARCO (F)

Régis Huby viool * Guillaume Roy altviool * Claude Tchamitchian contrabas

 

ALFRED SPIRLI / ALAN PURVES (F/SCT)

Alfred Spirli drums, percussie, toys * Alan Purves drums, percussie, toys

 

TRIO MONNIOT / SZANSAI / QUITZKE (F)

Christophe Monniot altsax, sopraansax * Matyas Szandai contrabas *
John Quitzke drums

 

GrandTheatre Groningen 20.30 uur
Entree € 15,- / 12,50 in combinatie met ZJFT passe-partout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

ZomerJazzFietsTour 2013

zaterdag 31 augustus

Reitdiepdal Groningen

 

Aanvangstijden    
1e set 2e set    
12.00   Noorderhoogebrug Buitenplaats ENVER IZMAILOV

ENVER IZMAILOV

(Oekraïne)

Enver Izmailov is een pionieer van de fingertapping techniek, waarbij met tien vingers de hals van de gitaar wordt bespeeld. Hij ontwikkelde deze speelstijl voor zijn soloconcerten niet wetend dat tegelijkertijd in andere werelddelen gitaristen als Stanley Jordan en Fred Frith daar ook mee bezig waren. Izmailov komt uit Uzbekistan, maar woont aan de Zwarte Zee in Crimea (Krim). De onorthodoxe gitarist geeft een persoonlijke interpretatie van de muzikale folklore van de Kaukasus, Midden Azië en Bulgarije.

 

Enver Izmailov gitaar

 

http://enverizmaylov.com/
http://www.jazz.ru/eng/pages/izmailov/

Russ

 


 

12.30   Garnwerd tent MICHAEL MOORE POOL

MICHAEL MOORE POOL

(NL/D/ISR/Polen/Bulgarije/ Spanje/Trinidad)

Speciaal voor Grand Theatre’s soundofmusic festival stelde Michael Moore vorig jaar een fantastische groep samen bestaande uit studenten van het Prins Claus Conservatorium, waar hij ook les geeft. De rietblazer van het ICP Orchestra en Available Jelly ging aan het werk met Nederlandse jazzklassiekers uit het Amsterdam Real Book. Overigens speelde Michael Moore een grote rol in de samenstelling van het Amsterdam Real Book, een verzameling nieuwe Nederlandse jazzstandards van o.a. Misha Mengelberg, Guus Janssen, Tristan Honsinger en Sean Bergin. Het resultaat is een frisse kijk op de jongste 40 jaar Amsterdamse jazzgeschiedenis.

 

Michael Moore altsax, klarinet * Pepe Garcia tenorsax * Ziv Taubenfeld basklarinet * Jorrit Westerhof gitaar * Derrianne Dyett steeldrums * Marta Warelis – piano * Jonathan Nagel contrabas * Lav Kovac drums

 

www.ramboyrecordings.com
http://www.doek.org/projects/amsterdamrealbook/

 

RZN

 


 

12.30 13.45 Leegkerk kerk   TRIO MONNIOT / SZANDAI / QUITZKE

TRIO MONNIOT / SZANDAI / QUITZKE

(F)

Christophe Monniot maakte deel uit van het roemruchte La Campagnie des Musiques à Ouïr, het frivole Franse trio dat de de allereerste Proloog in het Groninger Museum van de vijftiende JazzFietsTour opende. De avontuurlijke saxofonist speelt tegenwoordig de sterren van hemel met zijn eigen trio. Hij beent Franse liedjes en jazzstandards uit tot het bot en geeft er een eigen zwoele draai aan. Een perfecte performer om ZJFT’s eigen Tour de France te beginnen in het prachtig gerenoveerde kerkje van Leegkerk.

 

Christophe Monniot altsax, sopraansax * Matyas Szandai contrabas * John Quitzke drums

 

https://fr.wikipedia.org/wiki/Christophe_Monniot
http://szandaimatyas.blogspot.nl/

 

France

 


 

12.30 13.45 Aduard kerk TRIO VLOEIMANS / BRINKMANN / FLORIZOONE

TRIO VLOEIMANS / BRINKMANN / FLORIZOONE

(NL/D/B)

De Sena Route presenteert een Vloeimans Special met aan het eind van de middag het Nederlands Jazz Jeugd Orkest met de succesvolle trompettist Eric Vloeimans als bigbandleider, maar eerst laat Vloeimans zich van zijn gevoelige kant horen in Oliver’s Cinema ofwel zijn nieuwe trio met de inventieve Duitse cellist Jörg Brinkmann en de Vlaamse accordeonreus Tuur Florizoone met sferische, zachtmoedige triomuziek die zo gebruikt zou kunnen worden als een soundtrack.

 

Eric Vloeimans trompet * Jörg Brinkmann cello * Tuur Florizone accordeon

 

http://www.ericvloeimans.com/
http://www.tuurflorizoone.be/

 

Sena

 


 

13.15 14.30 Adorp kerk TILTAN

TILTAN

(NL/ARG/ISR/MOLDAVIE)

Tiltan’s muziek is een mooie mix van folklore en de composities van de Israeliër David Golek. In het internationale Amsterdamse kwartet spelen de klarinettist Natalio Sued (Argentinië), de uit Moldavië afkomstige Oleg Fateev op bayan (Russische knoppenaccordeon) en de kersverse VPRO Boy Edgar prijswinnaar Oene van Geel op altviool. Gitarist David Golek laat in zijn muziekstukken ruimte voor improvisaties zodat we kunnen genieten van de individuele kwaliteiten. Overigens betekent Tiltan in het hebreeuws klaver, ook daar symbool voor geluk.

 

Oene Van Geel altviool * Natalio Sued klarinet * David Golek gitaar * Oleg Fateev bayan

 

http://www.tiltanmusic.com
http://www.oenevangeel.com/
http://nataliosued.blogspot.nl/
http://www.oleg.nl/

 

Russ

 


 

13.30 14.45 Aduard fabriek ALFRED SPIRLI / ALAN PURVES

ALFRED SPIRLI / ALAN PURVES

(F/SCT)

Daags voor de ZJFT op de Proloog vindt een eerste muzikale ontmoeting plaats tussen de twee bijzondere slagwerkers Alfred Spirli en Alan ‘Gunga’ Purves. Ze hebben elkaar in 25 jaar niet gezien. ‘Alfred was a great inspiration for me’ vertelt de in Amsterdam wonende Schot Alan Purves. Alfred Spirli is actief in het Franse muzikantencollectief ARFI in Lyon. Met de band L’Effet Vapeur speelde hij op de FietsTour in 2000. Beide drummers zijn geniaal in het gebruik van gevonden objecten en kinderspeelgoed, zodat we een uitbundig speelkwartier vol special effects kunnen verwachten.

 

Alfred Spirli drums, percussie, toys * Alan Purves drums, percussie, toys

 

https://myspace.com/madiot/video/chien-spirli-madiot/35184658

http://www.arfi.org/collectif/cv_spirli.html
http://www.muziekencyclopedie.nl/action/entry/Alan+Purves

France

 


 

13.45 15.00 Den Ham schuur Huizinga BARNICLE BILL TRIO & WOLTER WIERBOS

BARNICLE BILL TRIO & WOLTER WIERBOS

(NL)

In 1953 begon John Engels (1935) als drummer geld te verdienen. Via Kid Dynamite en de Diamond Five naar Chet Baker, waar hij met liefde aan terugdenkt. Neerlands meest ervaren jazzdrummer zit nu dus 60 jaar in vak. En dat vieren we met een jubilleumconcert van Barnicle Bill Trio, waar hij vergezeld wordt door twee mannen uit een jongere jazzgeneratie: altsaxofonist Miguel Martinez en bassist Mark Haanstra. Op het repertoire staan stukken uiteenlopend van Thelonious Monk tot Ornette Coleman. Bijzonder is het  gastoptreden van trombonist Wolter Wierbos, die voor het eerst met de mannen van Barnicle Bill gaat spelen.

 

Miguel Martinez altsaxofoon * Mark Haanstra basgitaar * John Engels drums * Wolter Wierbos trombone

 

http://www.barniclebilltrio.nl/
http://www.wolterwierbos.nl/

 

Sena

 


 

13.45 15.00 Feerwerd schuur Hans VLEK

VLEK

(NL)

Brabant heeft weer een superband. De zevenmansformatie Vlek is ontstaan tijdens sessies in de Tilburgse jazzclub Paradox op initiatief van een paar bekende gezichten, de gebroeders Jacq en Bert Palinckx, die zich de laatste tijd met resp. theaterprojecten en de organisatie van November Music bezig houden. En de muziek van Vlek? ‘...die bestrijkt het brede scala van moderne jazz, rock, pop, fanfare, smartlappen, hedendaags gecomponeerde muziek, circusmuziek – enfin, noem het en ze spelen het’. (Jacques Los, Draaiomjeoren)

 

Jeroen Doormernik trompet, bugel * Edward Capel altsax, sopraansax, altoklarinet * Hans Sparla trombone * Jacq Palinckx gitaar * Bart van Dongen piano, synthesizer * Bert Palinckx contrabas * Pascal Vermeer drums

 

http://www.vlekmusic.nl

RZN

 


 

14.30 15.45 Den Ham Harkema DAUNIK LAZRO

DAUNIK LAZRO

(F)

Daunik Lazro is een improvisator bij uitstek. Na altsax is hij zich gaan specialiseren in soloconcerten op de baritonsaxofoon, waar hij de meest vreemde geluiden uit kan halen. De opbouw van zijn solo’s is fenomenaal. Zijn solocd’s worden steevast uitgebracht op het Emouvance label van Claude Tchamitchian. Een goede zet deed Lazro eind jaren tachtig toen hij de jonge Michel Doneda en Lê Quan Ninh oppikte. Daunik Lazro werkte met improviserende musici als Joëlle Léandre en Joe McPhee. Voor de liefhebbers solo baritonsax in het miniatuurkerkje van Harkema.

 

Daunik Lazro baritonsax

 

http://fr.wikipedia.org/wiki/Daunik_Lazro
http://www.freejazzblog.org/2011/10/daunik-lazro-some-other-zongs-ayler.html

 

France

 


 

14.30 15.45 Oostum kerk SIMON NABATOV / NILS WOGRAM

SIMON NABATOV / NILS WOGRAM

(RUS/D)

Een virtuoos duo dat alles uit hun instrumenten lijkt te kunnen halen. Simon Nabatov en Nils Wogram zijn aan elkaar gewaagd. Het lijkt of hun samenspel geen grenzen kent. De in Moskou opgegroeide pianist Simon Nabatov (1959) emigreerde op twintigjarige leeftijd naar de Verenigde Staten waar hij zijn klassieke opleiding voltooide aan de Juilliard School of Music. In New York ontwikkelde Nabatov een krachtige, inventieve stijl en vond aansluiting bij de New Yorkse jazzscene. Nabatov en werkte er met grootheden als Ray Anderson, Arthur Blythe en Paul Motian. Inmiddels woont Simon Nabatov in Keulen.

 

Nils Wogram trombone * Simon Nabatov piano

 

http://www.nabatov.com/
http://www.nilswogram.com/

 

Russ

 


 

14.45 16.00 Frytum schuur   CHRIS CORSTENS QUARTET

CHRIS CORSTENS QUARTET

(NL)

Met hun debuutcd Treiffel slaat het Chris Corstens Quartet de spijker op de kop. Heerlijk huppelende jazzstukken met een Misha Mengelberg-achtige pianostijl van Oscar Jan Hoogland. De vijfsnarige cello van Harald Austbø maakt de muziek soms nog beweeglijker. ‘naar saxofonist Chris Corstens luisteren is een lust voor het oor’, aldus Rinus van der Heyden (Jazzenzo). ‘...just enough quirky Dutch elements to leave a smile on your face, but the musicians never overdo it’ begint een jubelrecensie van Dave Lynch (Allmusic). Kortom alweer een nieuwe frisse band uit Amsterdam.

 

Chris Corstens tenorsax, sopraansax * Oscar Jan Hoogland piano Harald Austbø cello * Martin van Leusden drums

 

http://www.chriscorstens.com
http://oscarjanhoogland.com/
http://www.haraldaustbo.com/

 

Sena

 


 

15.00 16.15 Fransum kerk TRIO MARK SANDERS / OLIE BRICE / TOBIAS DELIUS

SANDERS / OLIE BRICE / TOBIAS DELIUS

(UK/D)

Na de legendarische tien jaar durende carte blanche serie ‘De avonturen van Toby en Cor (Fuhler) met een drummer’ blijft Tobias Delius een graag gehoorde gast. Slagwerker Mark Sanders stond altijd nog op zijn lijstje en deze FietsTour gaat het lukken. Dit keer komt hij langs met de Britse ritmesectie Mark Sanders en Olie Brice. De krachtige drummer Mark Sanders is een spil in de actuele Engelse jazzscène. Hij werkte met Derek Bailey, Evan Parker en Phil Minton. Trio Sanders/Brice/Delius gaat voor een reeks optredens naar Engeland, maar eerst krijgt de ZomerJazzFietsTour de première.

 

Tobias Delius tenorsax, klarinet * Olie Brice contrabas * Mark Sanders drums

 

http://www.marksanders.me.uk/index.html
http://oliebrice.wordpress.com/
http://www.doek.org/tobiasdelius/

 

France

 


 

15.00 16.15 Ezinge Wierdenland DUTCH IMPRO ACADEMY

DUTCH IMPRO ACADEMY

 

Na een week werken met vijf musici uit het muzikantencollectief dOeK en de Instant Composers Pool geven de internationale deelnemers van deze zomercursus presentaties in het Bimhuis en op de ZomerJazzFietsTour. Dit jaar onder leiding van Han Bennink, Ernst Glerum, Felicity Provan, Carl Ludwig Hűbsch en Oscar Jan Hoogland.

 

 

http://www.dutchimproacademy.com/

RZN

 


 

15.30 16.45 Krassum schuur VOLKOVTRIO

VOLKOVTRIO

(RUS)

Bassist Vladimir Volkov kennen we nog van de cross-over groep Vershki Da Koreshki (later VeDaKi) waarin we de Senegalese Mola Sylla naast een keelzanger uit Tuva konden horen. Sinds 1995 is de bassist actief met zijn Volkovtrio, een heavy powertrio dat een intensieve speelwijze heeft ontwikkeld die de luisteraar bijna omver blaast. De drie uit St. Petersburg zoeken een meeslepende groove die ze steeds verder uitdiepen. Improvisaties, opwindende interacties en rockachtige riffs worden uitgewisseld door gitarist Slava Kurashov en bassist Vladimir Volkov. Soms wordt de muziek verbonden met folklore, echter nooit zonder de stuwende Volkovtrio groove te verlaten.

 

Slava Kurashov gitaar * Vladimir Volkov contrabas * Denis Sladkevich drums

 

http://vimeo.com/20014688

 

http://www.volkovtrio.ru/
http://www.furious.com/perfect/russianjazz.html
http://sptimes.ru/index.php?action_id=2&story_id=15171

Russ

 


 

16.00 17.15 Den Ham kerk TRIO AMARCO

TRIO AMARCO

(F)

In de Tour de France kon bassist Claude Tchamitchian niet ontbreken, hij maakte grote indruk met een soloconcert in Feerwerd. Drie jaar later heeft hij een fantastisch strijktrio op poten gezet, Trio Amarco. Op de gelijknamige cd krijgt Tchamitchian het voor elkaar dat er vanuit dezelfde intensiteit gespeeld wordt als in zijn soloconcert destijds. Tchamitchian’s krachtige, maar heldere composities werken wondermooi voor strijktrio en in de akoestiek van de kerk in Den Ham klinken de subtiele improvisaties nog spannender. Een aanrader voor liefhebbers van plukken en strijken.

 

Régis Huby viool * Guillaume Roy altviool * Claude Tchamitchian contrabas

 

http://www.emouvance.com/index.php?page=claude-tchamitchian
http://www.abaloneproductions.com/en/liste-d-artistes/regis-huby.html

France

 


 

16.15 17.30 Garnwerd tent BLACK SEA TRIO

BLACK SEA TRIO

(RUS/Oekraïne/Bulgarije)

Het Black Sea Trio maakt ethnic jazz, een melting pot van de rijke muzikale invloeden uit de landen rondom de Zwarte Zee. De Bulgaars-Russische saxofonist Anatoly Vapirov heeft zijn wortels in de jazz en maakte in de jaren tachtig deel uit van de avantgarde-scene van het toenmalige Leningrad. Gitarist Enver Ismailov uit de Krim, het schiereiland van de Oekraïne aan de Zwarte Zee laat zijn vermaarde fingertapping stijl horen, waarmee hij een basis legt voor de melodieën uit Oost Europa. Percussionist Stoyan Yankoulov deed zelfs in 2007 voor Bulgarije mee aan het Eurovisie Songfestival met het lied Water (ze werden vijfde), maar speelde ook Bulgaarse bruiloftmuziek op platen van Ivo Papasov.

 

Anatoly Vapirov sopraansax * Enver Izmailov gitaar * Stoyan Yankoulov percussie

 

http://www.elen-music.com/art006en.php
http://www.vsjf.com/vapirov-1024x768_E.htm
http://enverizmaylov.com/
http://www.stoyankoulov.com

Russ
RZN

 


 

16.30 17.45 Niehove kerk ALL ELLINGTON

ALL ELLINGTON

(NL/VS/ARG)

Alweer een mooi initiatief uit de dOeK contreien. Sinds vorige winter zet cornettist Eric Boeren muzikanten bij elkaar om stukken van Duke Ellington te spelen. Naast grote hits als Mood Indigo en Sophisticated Lady worden ook minder bekende stukken als Boy Meets Horn, African Flower en Jack the Bear.uit Duke’s hoed getoverd. Met de briljante Ellington versies van het ICP Orchestra in het achterhoofd komt de lat aardig hoog te liggen, maar dat is de mannen van All Ellington wel toevertrouwd. Ze geven hun eigen draai gaan aan al dit moois, waarbij respect aan het origineel hand in hand gaat met eigenzinnigheid.

 

Eric Boeren cornet * Jimmy Sernesky trompet * Joost Buis trombone * Michael Moore klarinet, altsax * Natalio Sued klarinet, tenorsax * Oscar Jan Hoogland piano * Wilbert de Joode contrabas * Michael Vatcher drums

 

http://eb.home.xs4all.nl/
http://www.doek.org/

 

Sena

 


 

17.15 18.30 Feerwerd kerk ORLANDO MARACA VALLE / RAMON VALLE

ORLANDO VALLE / RAMON VALLE

(Cuba)

Ramón Valle (1964) begint zijn pianostudie op zevenjarige leeftijd in Cuba. ‘Het grootste talent onder onze jonge pianisten’ volgens de oprichter van Irakere Chucho Valdés. Als hij in 1995 voor het eerst in Europa speelt verbaast hij critici en publiek met zijn techniek en virtuositeit. Drie jaar later vestigt hij zich in Nederland, waarna successen volgen van Northsea Jazz tot Concertgebouw. Ramon Valle is geen pianist die latin jazz speelt of Cubaanse jazz, maar een Cubaanse jazzpianist die zijn wortels niet verloochent. Ramon Valle komt naar Feerwerd met zijn neef, fluitist Orlando ‘Maraca’ Valle die ook in Irakere speelde.

 

Orlando 'Maraca' Valle fluiten * Ramon Valle piano

 

http://www.ramonvalle.nl/
http://www.maracavalle.com/

RZN

 


 

17.15 18.30 Feerwerd schuur Dick SYNAESTHETIC TRIP

SYNAESTHETIC TRIP

(F/B)

Vorig jaar schitterde drummer Edward Perraud in Das Kapital. Het kwartet waar de inventieve Franse drummer nu mee komt, brengt twee grote namen bij elkaar: trompettist Bart Maris (Gent) en pianist Benoit Delbecq (Parijs). Met gedoseerd gebruik van elektronica produceert Synaesthétic Trip een modern jazzavontuur waarin Edward Perraud zijn aantrekkelijke, luchtige composities inkleurt met ritmische spitsvondigheden. Hun debuutcd uit 2011 heet simpelweg Synaesthetic Trip en is nog steeds een juweeltje in de platenkast.

 

Bart Maris trompet, flugelhorn, elektronica * Benoit Delbecq piano, keyboards * Arnault Cuisinier contrabas, elektronica * Edward Perraud drums, elektronica

 

http://www.edwardperraud.com
https://myspace.com/bartmaris
http://www.delbecq.net/bd/bd2.html

 

France
RZN

 


 

17.15 18.30 Niehove BAKFIETSBAND

BAKFIETSBAND

(NL)

Over de Bakfietsband is maar weinig bekend. Er gaan verhalen dat het Oscar Jan Hooglands oude schoolband is, maar nu met een doormidden gezaagde piano. Overigens is het op het moment van schrijven nog maar zeer de vraag hoe de bakfiets met halve piano naar Groningen gaat komen. Er bestaat een heerlijk verwachtingsvol youtube filmpje met minutenlang een lege Amsterdamse straat en dan komt eindelijk de Bakfietsband in 6 seconden voorbij. In het rondje rond de kerk van Niehove kunnen we wellicht langer van ze genieten. Ze spelen in de pauze en na afloop van All Ellington. Als ze spelen...

 

Jappie Groenendijk saxofoons * Oscar Jan Hoogland piano * Harald Austbø cello * Jochem van Tom drums

 

http://oscarjanhoogland.com/
http://www.haraldaustbo.com/

 

Sena

 


 

17.45 19.00 Saaksum schuur DICK RUSTICUS QUINTET

DICK RUSTICUS QUINTET

(NL/VS)

Samen met het Noorderzon festival presenteert de ZJFT deze zomer de nieuwe groep van gitarist Dick Rusticus, die eerder te horen was in bands van bassist Gerard Ammerlaan. Het Rusticus Quintet ontstond afgelopen winter achter het biljart, het podium van de Kroeg van Klaas in Groningen. Geïnspireerd op de muziek van John Scofield wordt er gegrooved en geïmproviseerd op blues, jazz en folk. De band bestaat uit ervaren muzikanten uit de Groninger jazzscene. Diederik Idema runt de Smederij jazzsessies en de Amerikaan Steve Altenberg geeft drumles op het Prins Claus Conservatorium.

 

Anne Zwaga tenorsax * Dick Rusticus gitaar * Hans Lass contrabas * Diederik Idema keyboards * Steve Altenberg drums

 

http://www.dickrusticus.eu/
http://www.annezwaga.nl/
http://www.hanslass.nl/
https://myspace.com/stevealtenberg

 

Sena

 


 

17.45 19.00 Ezinge kerk EVELYN PETROVA

EVELYN PETROVA / MISHA ALPERIN 

(RUS)

Update:Vanwege ziekte van Misha Alperin geeft accordeoniste/vocaliste Evelyn Petrova een soloconcert.

 

Pianist Misha (Mikhail) Alperin maakt bijna 25 jaar deel uit van het Moscow Art Trio, de grondleggers van de fusie tussen Russische folklore en de improvisatiemogelijkheden van de jazz. Alperin’s eigen muziek wordt uitgebracht op het ECM label (o.a. met John Surman). Een nieuwe plaat met vocaliste/accordeoniste Evelyn Petrova is in voorbereiding. Ook Evelyn Petrova improviseert op Russische folklore. In Petrova’s solo op ZJFT 2006 maakten haar vocale bijdragen een denkbeeldige reis door Russische landschappen waarbij ze commentaar gaf op haar eigen accordeonspel. Een ideale duopartner voor Misha Alperin.

 

Evelyn Petrova vocals, accordeon * Misha Alperin piano

 

http://www.alperin.no/
http://evelinapetrova.com/

Russ

 


 

18.30 19.45 Garnwerd Doorrit ALAIN BRUEL / FRANÇOIS THUILLIER

ALAIN BRUEL / FRANÇOIS THUILLIER

(F)

Accordeon en tuba, een ongewone combinatie. Alain Bruel en François Thuillier maken er new musette mee. Een typisch Franse mix van de aloude musette en andere volkse invloeden met jazz. Hier zijn wederom twee virtuozen, die hun instrumenten compleet beheersen aan het werk. Welke kant de muziek ook opgaat. Jazzfietsers die bluffen met een ijzeren geheugen weten dat tubaspeler François Thuillier ook op ZJFT1998 speelde met Thuillier Brass Trio. Quizvraag: met wie speelde hij toen nog meer?

 

Alain Bruel accordeon * François Thuillier tuba

 

http://francoisthuillier.fr/duo/alain-bruel.html

France

 


 

18.45 20.00 Feerwerd schuur Hans NJJO & ERIC VLOEIMANS

NJJO & ERIC VLOEIMANS

(NL)

In mei ging de derde editie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest in het Bimhuis in première. Het NJJO is een landelijk leerorkest dat om de twee jaar samengesteld wordt uit toptalenten van maximaal 21 jaar. Waar het vooral om gaat is deze jonge musici te inspireren. Het zeventienkoppige orkest staat in deze editie onder de artistieke leiding van dirigent, componist, trompettist en solist Eric Vloeimans. De bigband zal bestaande en nieuwe stukken uitvoeren van Eric Vloeimans. Voor de arrangementen tekenden o.a. Martin Fondse.

 

Eric Vloeimans trompet, composities Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) Joel Botma trompet * Stefan Danckaert trompet * Luuk Hof trompet * Tom Ridderbeekx trompet * Joris Bolhaar trombone * Sam Thomas trombone * Jeroen Verberne trombone * Els Verbrugge bastrombone * Yoran Aarssen altsax * Guus Janssen altsax * Gideon Tazelaar altsax * Albert Kerekes tenorsax * Tom Leeuwenburg tenorsax * Jorrit Westerhof gitaar * Marius van den Brink piano * Jan Ruerd Oosterhaven contrabas, basgitaar * Niek de Bruijn drums

 

http://www.njjo.nl/
http://www.ericvloeimans.com/

 

Sena
RZN

 


 

19.00 20.15 Garnwerd kerk TRIO REIJSEGER / FRAANJE / SYLLA

ERNST REIJSEGER / HARMEN FRAANJE / MOLA SYLLA

(NL/Senegal)

Sinds 2000 maakt cellist Ernst Reijseger de muziek voor de soundtracks van zeven Werner Herzog films. Ook zijn samenwerking met de Senegalese zanger Mola Sylla is van lange adem. Pianist Harmen Fraanje is na Reijseger’s Fugimundi avontuur met Eric Vloeimans bij het trio blijven hangen. Met z’n drieën hebben ze een wonderschone balans gevonden waarin zowel de kwaliteiten van Reijseger als die van Sylla en Fraanje aan bod komen. John Kelman over hun nieuwste cd Deep Down op All About Jazz: ‘Deep Down truly sounds like no other recording, as romantic classicism intersects with African culture and jazz-centric improvisation.’

 

Mola Sylla vocals, m'bira, xalam, kongoma / Ernst Reijseger cello / Harmen Fraanje piano

 

http://www.reijsegerfraanjesylla.com/

www.ernstreijseger.com
www.harmenfraanje.nl

www.molasylla.nl

 

Russ

 


 

20.00   Garnwerd tent DJ SWINGMASTER SEM / DJ EDDY D

DJ SWINGMASTER SEM / DJ EDDY D

 

De rituele 78-toerenplaten-battle tussen DJ Swingmaster Sem en DJ Eddy D. warmt  alvast op voor The Jig.

 

 

http://www.eddydetermeyer.com/

France
Russ
Sena
RZN

 


 

22.00   Garnwerd tent THE JIG

THE JIG

(NL)

Het gaat goed met de Amsterdamse funkband The Jig. Dit voorjaar hebben ze hun tweede cd Aaargh! uitgebracht en zijn ze uitgebreid op tour langs de zomerfestivals.
De superstrakke, maar soepele instrumentale funk, het handelsmerk van The Jig werkt aanstekelijk en zet hele volksstammen in beweging. The Jig produceert dampende funk, met voorbeelden van The Meters of The JB’s in de achterzak. Trouwens, die man op baritonsax, is dat nou dezelfde Koen Schouten die ook schrijft voor de Volkskrant? Dan zal het wel een vuig feestje worden.

 

Luuk Hof trompet * Jeroen van Genuchten tenorsax * Koen Schouten baritonsax * Martijn Smit gitaar * Bas Grijmans keyboards * Arry Niemantsverdriet bas * Niels van Groningen drums

 

https://www.facebook.com/thejig.nl

France
Russ
Sena
RZN

 


 

       
    *Programma onder voorbehoud