NIEUWS

ZJFT 2016

 

30ste ZomerJazzFietsTour
zaterdag 27 augustus 2016

Proloog

vrijdag 26 augustus 2016

 

 

Fragmenten

Vier uur durende live-uitzending van VPRO Vrije Geluiden op Radio 6 
vanuit Garnwerd op zaterdag 29 augustus 2015.
Luister

ZJFT concertopnamen en interviews van VPRO Vrije Geluiden op Radio 6.
Luister

ZJFT programmeur Marcel Roelofs is op 22 augustus vier uur lang te gast in Vrije Geluiden op Radio 6.
Luister

 

VPRO Vrije Geluiden TV (in zijn geheel gewijd aan ZJFT 2015) zondag 13 september 2015
Kijk

 

 

PROGRAMMAWIJZIGING

Omdat Lee Konitz heeft afgezegd hebben we het tijdschema in Feerwerd aangepast.

In de schuur van Hans zijn de concerten omgewisseld.
Nu speelt eerst het duo Alan Skidmore / Rein de Graaff om 13.15 en 14.30 uur.
En aan het begin van de avond staan de twee sets van het NJJO olv. Martin Fondse gepland om 18.30 en 19.45 uur

 

 

LEE KONITZ wordt vervangen door ALAN SKIDMORE

  • Vanwege recente verplichtingen in de VS komt Lee Konitz helaas niet naar de ZJFT. Zijn plaats als duopartner van Rein de Graaff wordt ingenomen door de Britse saxofonist Alan Skidmore.

  • Alan Skidmore  (1942) speelde in de jaren zestig met John Mayall's Bluesbreakers en Ronnie Scott. In de jaren zeventig maakte hij deel uit van de Keith Tippett monsterbigband Centipede en werkte hij onder andere met Soft Machine, Chris McGregor's Brotherhood of Breath en Kate Bush. Daarnaast trad hij op met jazz- en bluesmusici als Chick Corea, Alexis Korner, Georgie Fame en Van Morrisson.

  • Zijn eerste album onder zijn eigen naam kwam in 1969 uit onder de naam Once Upon A Time en op dit album en zijn andere albums, uit 1988 Tribute To 'Trane en After The Rain, is de invloed te horen van John Coltrane. In 1973 begon hij met John Surman en Mike Osborne het roemruchte saxofoontrio SOS. In 2012 waren  Alan Skidmore en Rein de Graaff op tournee met een band featuring Tineke Postma en Benjamin Herman.
    www.alanskidmore.info

 

 

VPRO’s Vrije Geluiden komt naar de ZJFT voor radio en tv

  • Zaterdagavond 22 augustus mag ZJFTprogrammeur Marcel Roelofs vier uur muziek draaien in Vrije Geluiden op Radio 6 in een marathonuitzending van 20:00 tot 24:00
  • Zaterdagavond 29 augustus gaat Vrije Geluiden op Radio 6 een vier uur durende liveuitzending vanuit Garwerd maken met ZJFTconcertfragmenten van 20:00 tot 24:00
  • Zondagochtend 13 september staat vanaf 10:30 op NPO 1 Vrije Geluiden geheel in het teken van ZJFT 2015.

 

ZJFT TANDEM OP BIMHUIS RADIO

 

Op 13 juni was de ZJFT te gast in het Bimhuis voor een Tandem avond met twee internationale duo's:
Joelle Leandre/Vincent Courtois en Trevor Watts/Veryan Weston.

 

Deze duoconcerten zijn te beluisteren op Bimhuis Radio

 

 

 

WORD ZJFT-VRIEND

Bent u een fan van de ZomerJazzFietsTour? Hoopt u er nog vele jaren van te kunnen genieten? Als Vriend van de ZomerJazzFietsTour steunt u het festival, zodat er ook de komende jaren een spannend programma kan worden samengesteld. Daar geven wij u naast een prachtig festival graag iets extra’s voor terug.

 

Al vanaf € 60,- bent u een Vriend van de ZomerJazzFietsTour. Vrienden krijgen een gratis T-shirt en worden middels nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van plannen, resultaten en ontwikkelingen.

 

Vanaf € 100,- bent u een Gouden Vriend Gouden Vrienden ontvangen naast een T-shirt en ZJFT-nieuws ook een passe-partout.

 

De Stichting ZomerJazzFietsTour is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut

Beogende Instelling, ook wel ANBI genoemd. Dit betekent dat een gift aan de ZJFT aftrekbaar is voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting (meer informatie zie www.anbi.nl).

 

Graag bedanken wij op deze plek de mensen die in

2013 en 2014 en 2015 vriend zijn geworden en zo hebben geholpen bij het tot stand brengen van een prachtige 29e editie van de bij het tot stand brengen van een prachtige 29e editie van de ZomerJazzFietsTour! Bedankt!!

 

Wilt u ook bevriend raken met ons festival? Stuur dan een mail met uw persoonlijke gegevens en het bedrag waarmee u ons wilt steunen aan
info@zjft.nl.