Programma

 

PROLOOG

VRIJDAG 28 AUGUSTUS GRONINGEN

 

Platformtheater 20:30

MICHEL GODARD & STEVEN KAMPERMAN / OENE VAN GEEL

ERIKA STUCKY BUBBLES + BANGS

 

Noorderzon 22:00

KUHN FU

 

ZOMERJAZZFIETSTOUR

Zaterdag 29 augustus Reitdiepdal

 

Routes:

 

Wanneer

Waar

Wie

1e set

2e set

   

12:30

 

Garnwerd tent

MICHAEL MOORE BIGTET

MICHAEL MOORE BIGTET (NL)

Altsaxofonist/klarinettist Michael Moore stelde het Amsterdam Realbook samen met compostities van Nederlandse jazzcomponisten. Voor de projectband All Ellington arrangeert hij Duke Ellington stukken. Hij deed dat ook voor het ICP Orchestra. En met succes, ze zijn er wereldberoemd mee geworden. Toen Michael Moore vorig jaar zestig werd toverde hij een heuse kleine bigband uit zijn mouw met zeven kopstukken uit de Amsterdamse en Groningse jazzscene. Wordt dit Available Jelly part two?

 

 

Michael Moore Michael Moore

 

Set 1 12:30 – 13:45

 

Eric Boeren kornet

Wolter Wierbos trombone

Michael Moore altsax, klarinet

Giuseppe Doronzo baritonsax

Jorrit Westerhof gitaar

Kaja Draksler piano

Arjen Gorter contrabas

Michael Vatcher drums

12:30

 

Slaperstil boerderij Nathan

LARS DIETRICH TRIO

LARS DIETRICH TRIO (NL)

Saxofonist Lars Dietrich studeerde af aan het Amsterdams conservatorium en vertrok meteen naar New York om les te nemen bij Dave Liebman. Tien jaar later inmiddels en Dietrich heeft een fantastisch trio op poten gezet. Gideon van Gelder zat bij de populaire zanger José James al achter de keyboards, maar hier gaat hij pas echt los. En de eigentijdse beats van drummer Jamie Peet funken overal, ook tegenover de Chinees aan de Friesestraatweg in de nieuwe ZJFTstartlocatie de Van Gelder schuur.

 

 

Lars Dietrich Gideon van Gelder

Set 1 12:30 – 13:45

 

Lars Dietrich altsax, elektronica

Gideon van Gelder keyboards

Jamie Peet drums

12:30

13:45

Adorp kerk

PAUL VAN KEMENADE THREE HORNS AND A BASS

PAUL VAN KEMENADE THREE HORNS AND A BASS (NL)

Naast zijn internationale groepen met musici als Ray Anderson of Aki Takase is saxofonist Paul van Kemenade actief met een Nederlands kwartet, Three Horns and a Bass. Het begon met Two Horns and a Bass (met Eric Vloeimans). Wat er op staat zit er in, moet van Kemenade gedacht hebben toen hij de Three Horns versie lanceerde op zijn festival Stranger than Paranoia. Zijn ijzersterke, gloedvolle toon op de altsax grijpt de luisteraar nog steeds bij de keel.

 

 

Paul van Kemenade

Set 1 12:30 – 13:15
Set 2 13:45 – 14:30

 

Angelo Verploegen trompet, bugel

Louk Boudesteijn trombone

Paul van Kemenade altsax

Wiro Mahieu contrabas

12:30

13:45

Aduard kerk

WINDBONE

WINDBONE (CH)

Een alphoorn mag niet ontbreken in een Zwitserse route. De route begint met twee bergblazers. Trombonist Robert Morgenthaler’s specialiteit is de alphoorn. Met collega trombonist Jean-Jacques Pedretti vormt hij het duo Windbone, waarin ook schelpen muzikaal aangeblazen worden. Morgenthaler tourde met Carla Bley en werkte met uiteenlopende figuren als Robin Eubanks en Moondog. Ook was hij begeleider van Erika Stucky in een van haar eerste bands Roots of Communication.

 

 

Robert Morgenthaler

Set 1 12:30 – 13:15
Set 2 13:45 – 14:30

 

Robert Morgenthaler trombone, alphoorns, percussie
Jean-Jacques Pedretti trombone, alphoorns, percussie

13:00

14:15

Aduard fabriek

PAUL STOCKER TRIO

PAUL STOCKER TRIO (ES/SUR/NL)

De Amerikaanse saxofonist Paul Stocker woont alweer veertien jaar in Spanje, maar was daarvoor 25 jaar in Amsterdam waar hij met Sean Bergin de roemruchte Engelbewaarder sessies leidde. Paul Stocker speelde in de wilde jaren van JC. Tans & de Rockets en stond aan het roer van zijn heftige bigband The Maiden Voyage Jazz Orchestra. Dankzij tournees met Joe Malinga hoor je de Zuid-Afrikaanse invloeden op zijn spel. Een geluid dat we graag weer eens terug willen horen in Nederland.

 

Paul Stocker Victor de Boo

Set 1 13:00 – 13:45
Set 2 14:15 – 15:00

 

Paul Stocker altsax, sopraansax

Pablo Nahar contrabas

Victor de Boo drums

13:15

14:30

Fransum kerk

WOOD: SÉBASTIEN BOISSEAU / MATTHIEU DONARIER

WOOD: SÉBASTIEN BOISSEAU / MATTHIEU DONARIER (F)

Matthieu Donarier (saxofoons) en Sébastien Boisseau (contrabas) maken samen al vijftien jaar muziek. Ze noemen zich Wood. Verwacht intuïtieve interacties en ingenieuze composities die worden gekenmerkt door een intieme sfeer, waarin de muziek zorgzaam binnenstebuiten wordt gedraaid. Deze heren spelen in het dagelijks leven met Franse jazzgrootheden als Daniel Humair en Michel Portal. In hun Wood duo komen ook stukken van Duke Ellington aan bod.

 

Matthieu Donarier Sébastien Boisseau

Set 1 13:15 – 14:00
Set 2 14:30 – 15:15

 

Matthieu Donarier tenorsax, sopraansax

Sébastien Boisseau contrabas

13:15

14:30

Klein Wetsinge kerk

MATTHEW SHIPP

MATTHEW SHIPP (US)

De Amerikaanse pianovirtuoos Matthew Shipp (1960) wordt regelmatig vergeleken met Cecil Taylor. Hij verhuisde in 1984 naar New York, speciaal om met bassist William Parker te kunnen spelen en deed dat uiteindelijk in het kwartet van David Ware. In het begin van zijn carrière was Shipp vooral actief in de free jazz maar inmiddels strekt zijn muziek zich uit tot de eigentijdse klassieke muziek. Hij wordt beschouwd als een stilistische vernieuwer op de piano. “Unique and recognizable style” (AllMusic) en “Stunning in originality” (Jazziz Magazine).

 

Matthew Shipp

Set 1 13:15 – 14:00
Set 2 14:30 – 15:15

 

Matthew Shipp piano

13:15

14:30

Oostum kerk

WHO TRIO

WHO TRIO (CH/US)

De Amerikaanse slagwerker Gerry Hemingway is in Nederland het meest bekend van BassDrumBone (met Ray Anderson en Mark Helias), maar hij timmert ook flink aan de weg met eigen formaties. Zijn wellicht mooiste kwartetcd Johnny’s Corner Song uit 1998 is in Grand Theatre in Groningen opgenomen (met Robin Eubanks, Ellery Eskelin en Mark Dresser). Sinds Gerry Hemingway in Luzern woont heeft hij aansluiting gevonden bij de Zwitserse actuele jazzscene. Het WHO piano trio met Michel Wintsch en Bänz Oester past Hemingway als een handschoen. De eigenzinnige drummer is later op de middag te horen met de Zwitserse trombonist Samuel Blaser.

 

Michel Wintsch Gerry Hemingway Who Trio

Set 1 13:15 – 14:00
Set 2 14:30 – 15:15

 

Michel Wintsch piano

Bänz Oester contrabas

Gerry Hemingway drums

13:15

14:30

Feerwerd schuur Hans

ALAN SKIDMORE / REIN DE GRAAFF

ALAN SKIDMORE / REIN DE GRAAFF (US/NL)

LEE KONITZ wordt vervangen door ALAN SKIDMORE
Vanwege recente verplichtingen in de VS komt Lee Konitz helaas niet naar de ZJFT. Zijn plaats als duopartner van Rein de Graaff wordt ingenomen door de Britse saxofonist Alan Skidmore.
Alan Skidmore  (1942) speelde in de jaren zestig met John Mayall's Bluesbreakers en Ronnie Scott. In de jaren zeventig maakte hij deel uit van de Keith Tippett monsterbigband Centipede en werkte hij onder andere met Soft Machine, Chris McGregor's Brotherhood of Breath en Kate Bush. Daarnaast trad hij op met jazz- en bluesmusici als Chick Corea, Alexis Korner, Georgie Fame en Van Morrisson.
Zijn eerste album onder zijn eigen naam kwam in 1969 uit onder de naam Once Upon A Time en op dit album en zijn andere albums, uit 1988 Tribute To 'Trane en After The Rain, is de invloed te horen van John Coltrane. In 1973 begon hij met John Surman en Mike Osborne het roemruchte saxofoontrio SOS. In 2012 waren  Alan Skidmore en Rein de Graaff op tournee met een band featuring Tineke Postma en Benjamin Herman.

 

Alan Skidmore Rein de Graaff

Set 1 13:15 – 14:00
Set 2 14:30 – 15:15

 

Alan Skidmore saxofoon

Rein de Graaff piano

13:45

15:00

Harkema kerk

JEAN-LUC CAPPOZZO / ERWAN KERAVEC

JEAN-LUC CAPPOZZO / ERWAN KERAVEC (F)

Doedelzak en trompet, hoe komen we erbij? Een onmogelijke combinatie, behalve wanneer deze instrumenten bespeeld worden door Fransen als Erwan Keravec en Jean-Luc Cappozzo. Trompettist Cappozzo is een krachtige improvisator in Globe Unity Orchestra en in duo met Joëlle Léandre. Ook de jonge Keravec (werkt met Mats Gustafsson en Beňat Achiary) zoekt op inventieve wijze de grenzen van zijn speeltuig op. Vrije improvisatie door een ongewoon duo.

 

Jean-luc Cappozzo Erwan Keravec

Set 1 13:45 – 14:30
Set 2 15:00 – 15:45

 

Jean-luc Cappozzo trompet

Erwan Keravec doedelzak

14:00

15:15

Den Ham kerk

U’DUET: HAYTHAM SAFIA / OSAMA MILEEGI

U’DUET: HAYTHAM SAFIA / OSAMA MILEEGI (NL)

Toen Haytham Safia uit Israël naar Nederland vertrok begon hij een zoektocht naar cross-overs voor zijn Arabische luit, de ud. Hij viel op in de band No Blues, dat veel succes oogstte. In zijn eigen groepen scherpte hij zijn geluid verder aan. Het Haytham Safia Quartet opende ZJFT 2009 in Garnwerd met saxofoniste Tineke Postma als gast. In U’Duet, zijn duo met de Afrikaanse percussionist Osama Mileegi krijgen improvisaties in een Arabische toonzetting alle ruimte.

 

Haytham Safia

Set 1 14:00 – 14:45
Set 2 15:15 – 16:00

 

Haytham Safia ud

Osama Mileegi Afrikaanse percussie

14:30

15:45

Hekkum schuur

KUHN FU

KUHN FU (CH/ISR/TUR/SRB)

Kuhn Fu begon als een Gronings project van de Zwitserse gitarist Christian Kuhn in de concertserie van Atelier il sole in cantina. Samen met drie medestudenten van het Prins Claus Conservatorium legde hij de basis van een hechte band waarin alles lijkt te kunnen. Jazz, rock of impro wordt door een doelgerichte Kuhn Fu kick opgefrist. Het
gevolg is een avontuurlijke hardcore-mix waar iedereen blij van wordt.

 

Kuhn Fu

Set 1 14:30 – 15:15
Set 2 15:45 – 16:30

 

Ziv Taubenfleld basklarinet

Christian Kühn gitaar

Esat Ekincioğlu contrabas

Lav Kovac drums

14:30

15:45

Ezinge Wierdenmuseum

DELIUS / STADHOUDERS / DE JOODE & GOVAERT

DELIUS / STADHOUDERS / DE JOODE & GOVAERT (NL/D)

ZJFT’s vaste gast, saxofonist Tobias Delius wordt dit jaar opgetrommeld door bassist Wilbert de Joode. Deze twee oude rotten met diepe wortels in de Nederlandse impro-scene staan op één podium met twee jonge gasten: Jasper Stadhouders en Onno Govaert. De gitarist en de drummer zijn snel rijzende sterren aan het firmament. Met het trio Cactus Truck hebben ze al twee VS tournees achter de rug. Een ontmoeting tussen twee generaties jazzmusici, waarin de maat van het oor doorslaggevend kan zijn.

 

Tobias Delius Jasper Stadhouders Wilbert de Joode Onno Govaert

Set 1 14:30 – 15:15
Set 2 15:45 – 16:30

 

Tobias Delius tenorsax, klarinet

Jasper Stadhouders gitaar
Wilbert de Joode contrabas

Onno Govaert drums

14:30

15:45

Frytum schuur

NAKED WOLF

NAKED WOLF (NL)

Bassist Luc Ex komt regelmatig naar de ZJFT om zijn projecten te presenteren. Een aardig lijstje inmiddels. Roof, 4Walls, Fables, Triolex, Rubatong en Bouge. Zijn nieuwste band heet Naked Wolf. De bassist stelde een collectief samen met een paar smaakmakers uit de jongere generatie (Knalpot, EkE, Rooie Waas). Er wordt geïmproviseerd op zompige rockbeats. Aanstekelijke dansritmes vliegen beukend uit de bocht. ‘Heavy recycled sounds, bouncing’ concludeerde Henning Bolte (writteninmusic.com).

 

Nakrd Wolf Luc Ex Gerri Jäger

Set 1 14:30 – 15:15
Set 2 15:45 – 16:30

 

Felicity Provan trompet, vocals

Yedo Gibson tenorsax

Mika Szafirowski gitaar

Luc Ex basgitaar

Gerri Jäger drums

Seb El Zin vocals

14:45

16:00

Den Ham schuur Huizinga

ATANGA BOOM

ATANGA BOOM (NL)

Het wordt een vrolijke boel in de schuur van de familie Huizinga. Gitarist Mark Tuinstra bouwde vorig jaar met Zou Diarra een Afrikaans feestje in Frytum. Nu neemt hij het energieke Atanga Boom mee, dat vette afrofunk produceert. Met een stuwende tuba als geheim wapen horen we pakkende jazzlicks en gierende spacerock voorbij komen. Een onweerstaanbare mix van afrobeat, funk en wereldmuziek.

 

ATANGA BOOM Mark Tuinstra

Set 1 14:45 – 15:30
Set 2 16:00 – 16:45

 

Coen Kaldeway baritonsax, fluit

Maarten Meddens keyboards

Mark Tuinstra gitaar 

Axel Schappert tuba

Greg Smith drums

Helene Jank percussie, vocals

15:45

17:00

Garnwerd tent

ERIKA STUCKY BUBBLES+BANGS

ERIKA STUCKY BUBBLES+BANGS (CH)

De Zwitserse vocaliste/accordeoniste Erika Stucky stond alweer drie jaar geleden in schuur Huizinga waar haar solo-optreden uitmondde in een duet met de koeien in de stal ernaast. Haar interpretaties van pop en jazzstandards brengen menigeen in beroering. Een vrouw met zo’n sterke podiumpersoonlijkheid mag niet je niet missen. Deze keer neemt ze tubaspeler Marc Unternährer en slagwerker Lucas Niggli (Steamboat Switzerland) mee.

 

Erika Stucky Lucas Niggli Marc Unternährer

Set 1 15:45 – 16:30
Set 2 17:00 – 17:45

 

Erika Stucky vocals, accordeon

Marc Unternährer tuba
Lucas Niggli drums, percussie

16:00

17:15

Niehove kerk

DE NAZATEN

DE NAZATEN (NL/SUR)

De Nazaten bestaan twintig jaar en dus spelen ze in Niehove waar hun opbeurende mix van Surinaamse kaseko en jazz in het verleden eerder geklonken heeft. Destijds nog met Carlo Jones van de The Surinam Troubadours. Misha Mengelberg, Roy Campbell en James Carter zijn eveneens te gast geweest in dit wereldblaasmuziekgezelschap. Maar hun 20ste verjaardag vieren ze weer ouderwets met vrolijke Surinaamse muziek.

 

de Nazaten

Set 1 16:00 – 16:45
Set 2 17:15 – 18:00

 

Setish Bindraban trompet

Patrick Votrian trombone, sousafoon

Keimpe de Jong sopraansax, tenorsax

Klaas Hekman piccolo, sopraansax, basssax

Robby Alberga gitaar

Carlo Ulrichi Hoop conga's, Surinaamse percussie

Chris Semmoh skratjie, Surinaamse percussie

Jermaine Forster drums

16:00

17:15

Oldehove kerk

TRISTAN HONSINGER HOUSE OF WASPS

TRISTAN HONSINGER HOUSE OF WASPS (US/JPN)

Tristan Honsinger heeft een nieuwe kwartetcd. Dit keer met Japanse musici, House of Wasps. De cellist van het ICP Orchestra, This That & the Other en andere formaties met Sean Bergin bracht in 1996 de wondermooie cd Map of Moods uit (FMP) waarop een strijkkwartet lichtvoetig begeleid wordt door drummer Louis Moholo. Tristan Honsinger schrijft aangrijpende melodielijnen, die onder je hersenpan blijven kleven. Laat je niet van de wijs brengen door absurde theatrale monologen of andere oprispingen, maar luister naar wat Honsinger nu in petto heeft. Laat je verrassen.

 

mhonsing Tristan Honsinger

Set 1 16:00 – 16:45
Set 2 17:15 – 18:00

 

Yuriko Mukojima viool, vocals

Tristan Honsinger cello
Takashi Seo contrabas

Shuichi Chino piano

17:00

18:15

Feerwerd kerk

ROBERT MORGENTHALER / URS RÖLLIN

ROBERT MORGENTHALER / URS RÖLLIN (CH)

Trombonist Robert Morgenthaler is eerder op de middag te horen met Windbone, waarmee hij de Zwitserse route opent in Aduard. Hier speelt hij met Zwitserse gitarist Urs Röllin, een trouwe muzikale partner met wie hij al eerder werkte in het kwartet ‘unart 4.0’. Met behulp van elektronica bouwen ze aan subtiele klanklandschappen of en maken ze wispelturige miniatuurtjes. Hun avonturen kennen echter altijd een muzikaal verhaal met kop en staart. Dit duo klinkt als een klok.

 

Robert Morgenthaler

Set 1 17:00 – 17:45
Set 2 18:15 – 19:00

 

Robert Morgenthaler trombone, elektronica

Urs Röllin gitaar, elektronica

17:15

18:30

Ezinge kerk

MICHAEL MOORE / ACHIM KAUFMANN

MICHAEL MOORE / ACHIM KAUFMANN (NL/D)

In 2013 slingerde Michael Moore drie cd’s de wereld in van zijn duo met Achim Kaufmann (alledrie van zijn label Ramboy). Twee cd’s met eigen composities en de derde, Furthermore staat vol met Herbie Nichols stukken en een van Andrew Hill. Het kan alle kanten op met dit duo, maar vast staat dat deze twee elkaar alle ruimte geven om te schitteren. Over de Furthermore cd: ‘This is music that frees the mind, it doesn’t push but gently offers you the opportunity to go wherever it moves you’ (freejazzblog.org)

 

ramboy recordings Achim Kaufmann

Set 1 17:15 – 18:00
Set 2 18:30 – 19:15

 

Michael Moore altsax, klarinet

Achim Kaufmann piano

17:15

18:30

Saaksum schuur

BERT VAN ERK ALTO TRIO'S

BERT VAN ERK ALTO TRIO'S (NL)

Bassist Bert van Erk rondde voor de zomer zijn derde Alto seizoen af. Drie jaar iedere maand een nieuw trio in café Alto, met als enige constante bassist van Erk. Uit deze mooie concertserie van de Stichting Jazz in Groningen hebben we twee saxofonisten gekozen: Alex Simu en Frans Vermeersen. Vanwege het Werkmanjaar hebben we Bert van Erk en Frans Vermeerssen gevraagd een nieuwe compositie te schrijven met de Groningse graficus/kunstenaar Hendrik Werkman in gedachten. In de eerste set horen we Alex Simu, de tweede set is voor Frans Vermeerssen.

 

Bert van Erk Alex Simu Frans Vermeerssen

Set 1 17:15 – 18:00
Set 2 18:30 – 19:15

 

Frans Vermeerssen tenorsax

Alex Simu altsax, klarinet

Bert van Erk contrabas

Sebastian Demydczuk drums

17:30

18:45

Krassum schuur

LAMA & JOACHIM BADENHORST

LAMA & JOACHIM BADENHORST (PT/CAN/B)

Het Rotterdamse LAMA TRIO bestaat uit twee Portugezen en een Canadees.
Trompettiste Susana Santos Silva en bassist Gonçalo Almeida (Spinifex) kennen elkaar van het Rotterdams conservatorium. Toen de Canadese drummer Greg Smith (Shuffle Demons) in Rotterdam terecht kwam, was LAMA compleet. Hoewel, op hun eerste cd was saxofonist Chris Speed te gast. Deze zomer hebben ze hun derde cd voor het Portugese label Clean Feed uitgebracht met Joachim Badenhorst van het Han Bennink Trio op basklarinet.

 

Lama Joachim Badenhorst

Set 1 17:30 – 18:15
Set 2 18:45 – 19:30

 

Susana Santos Silva trompet, elektronica

Gonçalo Almeida contrabas

Greg Smith drums, elektronica

Joachim Badenhorst basklarinet

18:30

19:45

Oostum kerk

SAMUEL BLASER / GERRY HEMINGWAY

SAMUEL BLASER / GERRY HEMINGWAY (CH/US)

Uit Zwitserland komt een nieuw trombonegeluid. Samuel Blaser heeft in korte tijd een flinke reputatie opgebouwd. Hij speelt met de Zwitserse percussielegende Pierre Favre, John Hollenbeck, Benoit Delbecq, Marc Ducret en met Gerry Hemingway, die inviel voor Paul Motian op de Samuel Blaser Quartetcd Consort in Motion uit 2011 (Songlines). Trombonist Blaser en drummer Hemingway zijn aan elkaar gewaagd. Improvisatiemuziek van de bovenste plank.

 

Samuel Blaser Gerry Hemingway

Set 1 18:30 – 19:15
Set 2 19:45 – 20:30

 

Samuel Blaser trombone

Gerry Hemingway drums

18:30

19:45

Garnwerd kerk

MICHEL GODARD & STEVEN KAMPERMAN / OENE VAN GEEL

MICHEL GODARD & STEVEN KAMPERMAN / OENE VAN GEEL (F/NL)

Michel Godard is dè tubaspeler van Frankrijk. Hij is zowel actief in barokmuziek als in jazz. Hij werkte met alle Franse kopstukken in de moderne jazz: van Louis Sclavis tot Henry Texier. Hij verwierf zijn grootste bekendheid als steady sideman van udspeler Rabih Abou- Khalil. Ook heeft hij een prachtig trio met Luciano Biondini en Ernst Reijseger. Als speciaal ZJFTproject gaan Steven Kamperman en Oene van Geel met Godard aan het werk voor twee optredens. Ze openen de Proloog op vrijdag en de volgende dag staan ze paraat in de kerk van Garnwerd.

 

Michel Godard Steven Kamperman Oene van Geel

Set 1 18:30 – 19:15
Set 2 19:45 – 20:30

 

Steven Kamperman klarinet

Oene van Geel altviool

Michel Godard tuba, basgitaar

18:30

19:45

Feerwerd schuur Hans

NJJO / MARTIN FONDSE

NJJO / MARTIN FONDSE (NL)

Twee jaar geleden verzorgde het NJJO (tegenwoordig Sena Nationaal Jeugd Jazz Orkest) twee enthousiaste sets onder leiding van Eric Vloeimans. Opnieuw zijn meer dan twintig jonge jazztalenten geselecteerd voor een spetterende bigband, deze keer is het Martin Fondse die de touwtjes in handen heeft. Pianist Martin Fondse heeft zich vooral bewezen als componist en arrangeur. Hij introduceerde een eigenaardig instrument: de vibrandoneon en  werkte met met de Braziliaanse zanger Lenine.

 

NJJO Martin Fondse

Set 1 18:30 – 19:15
Set 2 19:45 – 20:30

 

Martin Fondse - artistiek directeur, composities, keyboards

Dave Vreuls, Felix Ecke, Ian Cleaver, Daniel Clason – trompet

Jeroen Verberne, Odei Al-Magut, Seynabou Claerhout – trombone

Bart van Gorp – bastrombone

Xinyin-Zhang, Dimphy van de Molengraft – fluit

Kika Sprangers, Koos Zuilhof – altsax

Jesse Schilderink, Gerben Wasser – tenorsax

Emilio Tritto – baritonsax

Floris Kappeyne – piano

Gijs Idema – gitaar

Lito Mabjaia – bas

Jermaine Kanbier – drums

Anna Serierse, Suzana Lascu, Sanne Rambags - vocals

18:30

19:45

Garnwerd Doorrit

JORIS ROELOFS TRIO

JORIS ROELOFS TRIO (NL)

Vorig jaar kwam zijn indrukwekkende cd Aliens Deleberating uit. Altsaxofonist Joris Roelofs speelt hierop alleen basklarinet en koos voor New Yorkers Matt Penman en Ted Poor als begeleiders. In Garnwerd is hij te horen met een Nederlandse ritmesectie die hij speciaal voor de ZJFT samenstelde. Bassist Clemens van der Feen en drummer Onno Govaert lijken een juiste keuze voor Roelofs’ subtiele composities. Onno Govaert is eerder op de middag te horen in Ezinge met Tobias Delius, Wilbert de Joode en Jasper Stadhouders.

 

Joris Roelofs Clemens van der Feen Onno Govaert

Set 1 18:30 – 19:15
Set 2 19:45 – 20:30

 

Joris Roelofs basklarinet

Clemens van der Feen contrabas
Onno Govaert drums

20:00

 

Garnwerd tent

DJ SWINGMASTER SEM & DJ YEAH MAN

DJ SWINGMASTER SEM & DJ YEAH MAN

Het blijft goed toeven bij de traditionele 78-toerenplaten-revue van Sem van Gelder en Eddy Determeyer. We kijken reikhalzend uit naar wie we dit jaar als winnaar van The Battle of the 78’s kunnen aanwijzen. In ieder geval een prima opwarmer voor de band Black Flower die om tien uur losbarst.

 

DJ Swingmaster Sem DJ Yeah Man

Set 1 20:00 – 22:00

 

DJ Swingmaster Sem
&
DJ Yeah Man

22:00

23:15

Garnwerd tent

BLACK FLOWER

BLACK FLOWER (B)

De Belgische vijfmansband Black Flower staat garant voor Afrobeat, dub en Ethio-jazz. Aangevoerd door twee blazers in de frontlinie spelen ze opwindende Ethiopische grooves. Bandleider Nathan Daems is specialist in niet-westerse muziek en kornettist Jon Birdsong is bekend van dEUS, Flat Earth Society en hij speelde bij Beck. De motor van de ritmesectie is De Beren Gieren-drummer Simon Segers. ‘Aanstekelijke, haast lijfelijke muziek...uitbundig en dansbaar.’ (Guy Peters, enola.be)

 

Black Flower

Set 1 22:00 – 22:45
Set 2 23:15 – 24:00

 

Nathan Daems sax, fluit, melodica

Jon Birdsong kornet

Wouter Haest keyboards

Filip Vandebril basgitaar

Simon Segers drums

Programma onder voorbehoud