26+27
AUG
2022
beeldmerk zjft 2022

Proloog

Vrijdag 26 augustus 2022
Simplon, Boterdiep 69, 9712 LK Groningen
Aanvang 21:00 uur/ kassa open 20:15
21:00
Groningen Simplon
DUO LOUIS SCLAVIS / VINCENT COURTOIS (F)
Louis Sclavis basklarinet, klarinet * Vincent Courtois cello *
proloog concert 1

In Lyon raakte Louis Sclavis al vroeg betrokken bij het muzikantencollectief Arfi. Hij speelde in de bands van Henri Texier, Chris McGregor, en begon zijn eigen band in 1982. Een ongelooflijke techniek, helderheid en precisie maakt hem tot een van de beste klarinettisten in de freejazz en avant-garde. Met Vincent Courtois speelt hij een jaar of tien. Cellist Courtois is een uitstekende duopartner die ogenschijnlijk onverstoorbaar begint aan zijn eigen lied. In 2018 speelde hij ook al op ZJFT's Proloog, ook in Simplon. Toeval of niet?

FLAT EARTH SOCIETY (B)
Peter Vermeersch klarinet, composities * Kurt Bodé klarinet * Benjamin Boutreur altsax * Tom Callens tenorsax * Bruno Vansina baritonsax, fluit * Thomas Mayade trompet * Mozol Franken trompet * Marc Meeuwissen trombone * Frederik Hermans trombone * Berlinde Deman tuba * Peter Vandenberghe piano, composities * Wim Segers vibrafoon * Maarten Flamand gitaar * Kristof Roseeuw contrabas * Teun Verbruggen drums *
proloog concert 2

Foto: Phile Deprez

Je moet goed zoeken naar een bigband die zo ongemeen hard kan knallen als de Flat Earth Society (FES). Zelfs de moleculen in de lucht gaan op de loop zodra ze het goudgeel van de blazerssectie uit de koffers zien komen. Dit orkest duikt met groots gemak in en uit de muziekgeschiedenis. Bandleider Peter Vermeersch (vroeger bekend van de artrockband X-Legged Sally) weet originele ideeën om te zetten in een hecht groepsgeluid. Bij FES is het vuurwerkverbod nog niet aan de orde.

Tickets

Entree 15,-
In Simplon is het aantal zitplaatsen beperkt, kom op tijd als u wilt zitten.